De diamant specialist in Rotterdam

Onze specialiteit: Diamant

Er is geen harder materiaal dan diamant… er is geen sterker gevoel dan uw liefde voor een dierbare. Het is deze eigenschap die diamant tot een eeuwigdurend symbool van liefde maakt, daarom is de combinatie diamant met verlovings- aanzoekring en trouwring zo’n mooie combinatie.

Door directe inkoop bij diamant fabrikanten kunnen wij u voordelig topkwaliteit diamanten leveren met toonaangevende certificaten van HRD of GIA. Tevens hebben wij een grote collectie stenen welke wij door inruil verkrijgen.

Deze briljanten verkopen wij tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Neem alvast een kijkje in onze diamant database en zie hoe voordelig onze natuurlijke diamanten zijn.    Klik hier om naar onze diamantdatabase te gaan

Een losse diamant is het begin van een mooi nieuw sieraad dat we graag samen met u ontwerpen. Heeft u zelf geen idee, dan maken wij geheel vrijblijvend een ontwerp voor u.

Klanten uit het hele land kopen diamant bij ons. Diamant kopen is een zaak van vertrouwen. Wij leveren al meer dan 50 jaar het beste van het beste voor een ongeëvenaarde prijs.

Bij het kopen van een diamant zijn vele keuzes te maken in vorm en kwaliteit. Maak een afspraak met Dimitri, hij weet alles van diamant.  Hij zal u alle vormen en kleuren van diamant laten zien, tevens kunt u insluitsels in diamant bekijken en het verschil tussen een goed en slecht geslepen diamant.  Trek hier even voor uit want als Dimitri over zijn passie gaat praten, dan vergeet hij snel de tijd.

Diamant kent verschillende slijpvormen

shapes

Prijsbepalende factoren bij Diamant: De 4 C’s

Carat:

Het gewicht van diamant wordt uitgedrukt in karaat, hoe groter de steen hoe zeldzamer. Hierdoor loopt de prijs progressief op bij de grotere stenen. Hierdoor zijn twee stenen die samen 0,50 crt wegen, goedkoper dan één steen van 0,50 crt.

Cut:

Vaak onderschat, maar het slijpsel van de diamant is een van de belangrijkste factoren die bepalen hoe de diamant schittert.

Color:

Hoe witter van kleur hoe duurder de diamant, de kleuren van diamant worden aangegeven in een gradering van D tot Z waarbij D de hoogst mogelijke ‘kleur’ is, hierbij geen kleur zichtbaar.

color

Clarity:

Helderheid van de Diamant. Dit houdt in insluitingen; deze insluitingen kunnen kleine zwarte of witte vlekjes zijn in de diamant, welke soms met het blote oog waarneembaar zijn. Hoe minder van deze insluitsels in de diamant hoe zeldzamer en dus duurder is de steen.

clarity

IF: internaly flawless

Loepzuiver onder een vergroting van tien keer zijn er geen waarneembare insluitsels te zien.

VVS1, VVS2: very, very slightly included

De insluitsels zijn zeer moeilijk te zien ook onder tien keer vergroting.

VS1, VS2: very slightly included

De insluitsels zijn moeilijk zichtbaar, slechts door een ervaren iemand.

SI1, SI2: slighty included

De insluitsels zijn zichtbaar, maar nog steeds niet duidelijk te zien door een onervaren iemand.

I1,I2,I3: Included

Insluitsels zijn zichtbaar ook voor een onervaren personen.