Goudsmederij Pierre d’Es is gecertificeerd partner van Fairtrade gold.

Goudwinning is een ongezond en gevaarlijk proces, waarbij onderdrukking en uitbuiting helaas vaak voorkomen. Wij proberen al onze sieraden te maken van gerecycled goud dat is er al en hoeft niet opnieuw gewonnen te worden. Dit goud wordt schoongemaakt en is kwalitatief identiek aan nieuw goud. Heeft u eigen goud dan maken we daar graag uw sieraad van, hierdoor wordt uw sieraad nog voordeliger. Wanneer wij nieuw goud moeten gebruiken, maken we bij voorkeur gebruik van Fairtrade of gerecycled goud en zilver.

fairtrade goud en zilverAlle legeringen worden in huis gemaakt. Hierdoor is vervaardiging en reparatie in iedere gewenste kleur en gehalte van goud mogelijk. Wij werken met 8, 9, 14, 18, 22 en zelfs 24 karaats goud Het is hierdoor ook mogelijk reparaties aan ‘buitenlandse’ sieraden onzichtbaar te doen.

Heeft u oude sieraden goud, zilver of gouden kronen? Ook hiervan kunnen we nieuwe sieraden maken. Heeft u liever geld voor uw goud dan bent u bij ons ook aan het juiste adres.

Informeer naar de mogelijkheden om uw sieraad met dit goud te laten vervaardigen. Fairtrade goud is op een eerlijke manier verkregen, zonder uitbuiting en kinderarbeid.

Klik hier om meer te lezen over fairtrade goud